Trusted WordPress tutorials, when you need them most.
Beginner’s Guide to WordPress
WPB Kupası
25 Million+
Websites using our plugins
16+
Years of WordPress experience
3000+
WordPress tutorials
by experts

WordPress.com vs WordPress.org – Hangisi Daha İyi? (Karşılaştırma Tablosu)

Editoryal Not: WPBeginner üzerindeki ortak bağlantılardan komisyon kazanıyoruz. Komisyonlar, editörlerimizin görüşlerini veya değerlendirmelerini etkilemez. Editoryal Süreç hakkında daha fazla bilgi edinin.

WordPress.com ve WordPress.org’un aslında birbirinden çok farklı iki platform olduğunu biliyor muydunuz?

Yeni başlayanlar genellikle WordPress.com ve WordPress.org’u karıştırır, bu da ihtiyaçları için yanlış blog platformunu seçmelerine neden olur. Bunların iki farklı platform olduğunu bilenler bile aralarındaki farkların farkında değildir.

Kullanıcılarımız tarafından sık sık hangisinin daha iyi bir platform olduğu soruluyor: WordPress.com vs WordPress.org. Bunu yanıtlamaya yardımcı olmak için ücretsiz WordPress.com ile WordPress.org’un (kendi kendini barındıran sürüm) en kapsamlı karşılaştırmasını oluşturduk.

Amacımız WordPress.com ile WordPress.org arasındaki temel farkları vurgulamaktır, böylece ihtiyaçlarınız için doğru platformu seçebilirsiniz.

Self hosted WordPress.org vs free WordPress.com

Doğru platformu seçmek çevrimiçi başarınız için çok önemli olduğundan, WordPress.com ve WordPress.org’un en ayrıntılı karşılaştırmasını (metin karşılaştırması, tablo tabanlı karşılaştırma ve tam bir infografik) oluşturduk. Belirli bir bölüme atlamak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:

Sadece bir blog başlatmak veya DOĞRU yoldan bir web sitesi yapmak istiyorsanız, bu makaleyi atlayabilir ve buradaki kılavuzlarımıza gidebilirsiniz:

Bunu söyledikten sonra, kendi kendine barındırılan WordPress.org ile WordPress.com arasındaki farklara bir göz atalım.

WordPress.com vs WordPress.org (İnfografik)

Self-hosted WordPress.org vs Free WordPress.com

Not: Bu bilgi grafiği ve makale, kendi kendine barındırılan güçlü WordPress.org ile ücretsiz WordPress.com web sitesi barındırma hizmetini karşılaştırmaktadır. Ücretli hizmetlerine yükselterek WordPress.com’daki ek işlevlerin kilidini açabilirsiniz. Bu özellikleri de vurguladık.

Video Eğitimi

Subscribe to WPBeginner

Yazılı karşılaştırmaları tercih ediyorsanız, lütfen okumaya devam edin.

WordPress.com vs WordPress.org Karşılaştırması

WordPress.com ile WordPress.org arasındaki farkı anlamanın en iyi yolu her bir platforma ayrı ayrı bakmaktır.

İşte WordPress’in her iki sürümünün karşılaştırması:

WordPress.org

WordPress.org, diğer adıyla “gerçek WordPress”, hakkında harika şeyler duyduğunuz popüler web sitesi platformudur.

Açık kaynaklı bir yazılımdır ve herkesin kullanması için %100 ücretsizdir. Tek ihtiyacınız olan bir alan adı ve web hosting. Bu yüzden kendi kendini barındıran WordPress olarak da adlandırılır.

Aşağıda, web sitenizi veya blogunuzu oluşturmak için kendi kendine barındırılan WordPress.org’u kullanmanın artıları ve eksileri yer almaktadır.

WordPress.org Faydaları

WordPress.org ile web siteniz üzerinde tam kontrole sahip olursunuz. İstediğiniz her şeyi yapmakta ve ihtiyaç duyduğunuz kadar özelleştirmekte özgürsünüz.

İşte web sitenizi oluşturmak için WordPress.org’u seçmenin faydalarından bazıları ve en iyi web sitesi oluşturucu için neden 1 numaralı seçimimiz olduğunun nedenleri.

  • WordPress yazılımı ücretsiz, açık kaynak kodlu ve kullanımı çok kolay. WordPress, internetteki tüm web sitelerinin %43’ünden fazlası tarafından kullanılmaktadır (WordPress’in neden ücretsiz olduğuna bakın).
  • Web sitenizin ve tüm verilerinin sahibi sizsiniz. Birisi bunun hizmet şartlarına aykırı olduğuna karar verdiği için siteniz kapatılmayacaktır (yasadışı bir şey yapmadığınız sürece). Kontrol tamamen sizde.
  • Web sitenize ücretsiz, ücretli ve özel WordPress eklentileri / uygulamaları ek leyebilirsiniz.
  • Web sitenizin tasarımını gerektiği gibi özelleştirebilirsiniz. İstediğiniz herhangi bir ücretsiz veya premium WordPress temasını ekleyebilirsiniz. Ayrıca tamamen özel tasarımlar oluşturabilir veya istediğiniz her şeyi değiştirebilirsiniz.
  • Gelirinizi kimseyle paylaşmadan kendi reklamlarınızı yayınlayarak WordPress sitenizden para kazanabilirsiniz.
  • Özel analizler ve izleme için Google Analytics gibi güçlü araçlar kullanabilirsiniz.
  • Dijital veya fiziksel ürünler satmak, kredi kartı ödemelerini kabul etmek ve ürünleri doğrudan web sitenizden teslim etmek / göndermek için çevrimiçi bir mağaza oluşturmak için kendi kendine barındırılan WordPress’i kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca üyelik siteleri oluşturabilir ve premium içerik, kurslar, forumlar vb. için üyelikler satabilir ve web siteniz etrafında çevrimiçi bir topluluk oluşturabilirsiniz.

WordPress.org Eksileri

Kendi kendine barındırılan WordPress.org sitesini kullanmanın çok az eksisi vardır.

  • Tüm web siteleri gibi sizin de web barındırma hizmetine ihtiyacınız olacaktır. Bu, web sitesi dosyalarınızın internette depolandığı yerdir. Başlangıçta maliyet aylık 3-10 dolar civarındadır. Ancak, web siteniz büyüdükçe ve daha fazla trafik aldıkça, web barındırma planı maliyetleri beklendiği gibi artacaktır, ancak daha sonra maliyetleri karşılamak için yeterli para kazanacaksınız.
  • WordPress yüklemeniz gerekecek. Neyse ki çoğu popüler WordPress barındırma şirketi tek tıkla WordPress yükleme seçenekleri sunuyor. WordPress’in nasıl düzgün bir şekilde kurulacağına ilişkin kapsamlı eğitimimizi de takip edebilirsiniz.
  • Güncellemelerden siz sorumlusunuz. WordPress sitenizi sadece güncelleme düğmesine tıklayarak (tek tıklama) kolayca güncelleyebilirsiniz, bu yüzden çok fazla iş değildir.
  • Yedeklemelerden siz sorumlusunuz. Neyse ki, otomatik yedeklemeler ayarlamanıza izin veren tonlarca WordPress yedekleme eklentisi var.

WordPress.org web sitesinin gerçek maliyeti, ne oluşturmaya çalıştığınıza bağlı olarak değişir (basit blog, portföy web sitesi, e-ticaret mağazası, üyelik sitesi vb.) Ayrıca ücretsiz şablonlar vs premium şablonlar, ücretsiz eklentiler vs premium eklentiler gibi başka faktörler de vardır.

Düşük bir bütçeyle, web sitenizi yıllık 46 $ gibi düşük bir ücret karşılığında oluşturabilirsiniz. Tüm ayrıntılar için bir WordPress web sitesi kurmanın gerçekte ne kadara mal olduğuna ilişkin kılavuzumuza bakın.

Kullanıcıların %99’u için önerimiz her zaman WordPress.org’u kullanmaktır. Bir web sitesinin nasıl başlatılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Bonus: Bluehost ekibi okuyucularımıza web barındırmada %61 indirim + ücretsiz alan adı sunuyor. Resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.

WordPress.com

WordPress.com, WordPress’in kurucu ortağı Matt Mullenweg tarafından yönetilen Automattic şirketi tarafından oluşturulan bir barındırma hizmetidir. Kurucusunun aynı olması nedeniyle kullanıcılar WordPress.com’u popüler WordPress.org yazılımı ile karıştırmaktadır.

WordPress.com barındırma hizmetinin altı fiyatlandırma planı vardır:

  • Ücretsiz – Özellikler açısından çok sınırlı ve kısıtlayıcı.
  • Başlangıç – Yıllık 48 $
  • Explorer – Yıllık 96$
  • İçerik Oluşturucu – Yıllık 300 $
  • Girişimci – Yıllık 540$ (WooCommerce kullanan e-ticaret siteleri için uygundur)
  • VIP – yıllık 25000$’dan başlayan fiyatlarla

WordPress.com’un artılarına ve eksilerine bir göz atalım.

WordPress.com Avantajları

Ücretsiz WordPress.com platformu hobi blog yazarları ve aileleri için blog açanlar için iyi bir seçimdir. İşte WordPress.com kullanmanın bazı avantajları:

  • 3GB’a kadar alan için ücretsizdir. Bundan sonra, daha fazla depolama alanı için ücretli bir plana geçmeniz gerekecektir. (Başlangıç planı 48$/yıl, size 6GB, Explorer planı 96$/yıl, size 13GB depolama alanı, 300$/yıl Creator planı ise 50GB depolama alanı sağlar).
  • Güncellemeler veya yedeklemeler konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. WordPress.com bununla ilgilenecektir.

WordPress.com Eksileri

Ücretsiz WordPress.com‘u WordPress.org’dan ayıran çeşitli sınırlamalar vardır. İşte WordPress.com kullanmanın bazı dezavantajları:

  • Tüm ücretsiz web sitelerine reklam yerleştirirler. Kullanıcılarınız bu reklamları görür ve siz onlardan para kazanmazsınız. Kullanıcılarınızın reklamları görmesini istemiyorsanız, ücretli bir WordPress.com planına yükseltebilirsiniz (yıllık 48 $’dan başlayan fiyatlarla).
  • Web sitenizde reklam satmanıza izin VERİLMİYOR, bu da sitenizden para kazanma yollarını ciddi şekilde sınırlıyor. Yüksek trafikli bir site işletiyorsanız, geliri onlarla paylaştığınız WordAds adlı reklam programına başvurabilirsiniz. Explorer ve üzeri plan kullanıcıları WordAds’ı hemen kullanabilir.
  • Eklentileri yükleyemezsiniz. Ücretsiz plan kullanıcıları yerleşik Jetpack özelliklerini önceden etkinleştirir. Creator plan kullanıcıları uyumlu eklentiler arasından seçim yaparak yükleyebilirler (300 $ / yıl). WordPress.com VIP programı eklenti yüklemenize izin verir ve aylık 5000 $ ‘dan başlar.
  • Özel temalar yükleyemezsiniz. Ücretsiz plan kullanıcıları yalnızca sınırlı ücretsiz tema koleksiyonundan yükleme yapabilir. Explorer ve Creator planı kullanıcıları ayrıca premium temaları seçebilir ve bu temalarla özel CSS kullanabilir. Ücretsiz sürüm için sınırlı özelleştirme seçenekleri vardır.
  • Onların istatistikleriyle sınırlısınız. Google Analytics ekleyemez veya başka bir güçlü izleme platformu yükleyemezsiniz. İçerik oluşturucu planı kullanıcıları Google Analytics’i yükleyebilir.
  • Ücretsiz WordPress.com siteleri bir WordPress.com alt alan adıyla birlikte gelir (ör. https://yourwebsite.wordpress.com). Özel bir alan adı almak için ücretli bir plana ihtiyacınız olacaktır (ör. https://www.yourwebsite.com).
  • Hizmet şartlarını ihlal ettiğini düşünürlerse sitenizi istedikleri zaman silebilirler.
  • Sitenizde WordPress.com tarafından desteklenen bir bağlantı görüntülenecektir. İçerik Oluşturucu planına yükseltilerek kaldırılabilir.
  • WordPress.com, Girişimci planına geçmediğiniz sürece herhangi bir e-ticaret özelliği veya entegre ödeme ağ geçidi sunmaz.
  • WordPress.com ile üyelik web siteleri oluşturamazsınız.

Gördüğünüz gibi, WordPress.com barındırma platformu ücretsiz, kişisel ve hatta premium plandayken oldukça sınırlıdır. Daha gelişmiş özelliklerden bazılarının kilidini açmak için İşletme planında (yıllık 300 $) veya VIP planında (aylık 5000 $) olmanız gerekir.

WordPress.com vs WordPress.org (SSS)

Bu popüler bir konu olduğundan ve WPBeginner yeni başlayanlar için en büyük ücretsiz WordPress kaynak sitesi olduğundan, WordPress.com ve WordPress.org ile ilgili tonlarca soru alıyoruz.

Aşağıda en sık sorulan soruları yanıtlamak için elimizden geleni yaptık:

WordPress.com vs WordPress.org – Hangisi Daha İyi?

Kişisel bir blog yazarıysanız ve web sitenizden para kazanmayı önemsemiyorsanız, ücretsiz WordPress.com’u tercih edin.

Sitenizden para kazanmak isteyen bir işletme veya blog yazarıysanız, kendi kendine barındırılan WordPress.org‘u kullanmanızı öneririz. Size web sitenizi istediğiniz şekilde büyütme özgürlüğü ve esnekliği verir.

WordPress.com Creator planı (her web sitesi için yıllık 300$) ile birçok gelişmiş özellik edinebilirsiniz, ancak bu parayı yıllık 46$’a mal olan kendi kendini barındıran bir WordPress sitesinde çok daha fazla harcayabilirsiniz.

Uzman görüşümüze göre, WordPress.org açık ara en iyi platformdur. Her profesyonel blog yazarının, küçük işletme sahibinin ve hatta Disney gibi büyük markaların kullandığı platform budur.

Ücretsiz WordPress.com Web Sitesinden Para Kazanabilir miyim?

WordPress.com, ücretsiz WordPress.com web sitelerinde reklam yayınlamanıza izin vermez. Yüksek trafikli bir web sitesi işletiyorsanız, kendi WordAds programına katılabilir ve reklam gelirinizi WordPress.com ile paylaşabilirsiniz.

Web sitenize bazı satış ortaklığı bağlantıları koyabilirsiniz, ancak hepsi bu kadar.

Temel olarak, WordPress.com web sitenizdeki içerikten para kazanmak için çok sınırlı seçeneğiniz vardır.

WordPress.org’da ise içerik yönetim sistemi üzerinde tam kontrole sahip olursunuz, böylece yeni web siteniz için sınırsız para kazanma seçeneğiniz olur.

WordPress.com vs WordPress.org – E-ticaret için hangisi daha iyi?

WordPress.org, bir e-ticaret web sitesi oluşturmanın en kolay yolunu sunar. Mağazanızı oluşturmak için WooCommerce ‘i kullanabilir veya diğer birçok WordPress e-ticaret, üyelik ve LMS eklentilerinden birini seçebilirsiniz.

WordPress.com ayrıca yıllık 540 dolardan başlayan bir e-ticaret planı sunuyor ki bu da yeni başlıyorsanız oldukça yüksek bir miktar. Özellikler açısından hala sınırlıdır ve e-ticaret mağazanız için WordPress.com’un hizmet şartlarına uymanız gerekir.

Yüksek bir bütçe olmadan nasıl online mağaza aç abileceğinize dair rehberimize göz atın. Çevrimiçi büyümek için ihtiyacınız olan tüm güçlü özelliklerin yanı sıra kendi alan adınızı ücretsiz olarak nasıl alacağınızı da içerir.

Bir WordPress.org Web Sitesini nasıl başlatabilirim?

Kendi kendine barındırılan bir WordPress web sitesi başlatmak için bir alan adına ve WordPress barındırmaya ihtiyacınız vardır.

Alan adı, web sitenizin internetteki adresidir, örneğin google.com, wpbeginner.com vb. Web hosting, web sitenizin dosyalarının internette depolandığı yerdir.

Dünyanın en büyük web barındırma şirketlerinden biri oldukları için web sitenizi barındırmak için Bluehost kullanmanızı öneririz. Ayrıca WordPress.org tarafından önerilen resmi bir web barındırma şirketidir. Son olarak, kullanıcılarımıza ücretsiz alan adı + ücretsiz SSL + barındırmada %61 indirim sunuyorlar.

Adım adım talimatlar için web sitesi nasıl yapılır hakkındaki ücretsiz kılavuzumuza göz atabilirsiniz.

Yardıma ihtiyacınız varsa, WPBeginner ekibi WordPress’i kurabilir ve web sitenizi ücretsiz olarak oluşturabilir. Ücretsiz WordPress blog kurulumumuzun nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinin.

WordPress.com’dan WordPress.org’a geçebilir miyim?

Genellikle WordPress.com ile WordPress.org arasındaki farkı bilmeyen yeni kullanıcılar ücretsiz WordPress.com hizmetiyle başlarlar. Platformun sınırlarını gördüklerinde ise “Gerçek WordPress “e, yani WordPress.org’a geçmek istiyorlar.

Evet, WordPress.com’dan WordPress.org’a kesinlikle geçebilir ve tüm içeriğinizi oldukça kolay bir şekilde taşıyabilirsiniz.

Blogunuzu WordPress.com’dan WordPress.org’a nasıl taşıyacağınıza dair adım adım bir kılavuz hazırladık veya ücretsiz blog kurulum hizmetimizden yararlanarak blogunuzu ücretsiz olarak aktarabiliriz.

WordPress.com vs. WordPress.org – Özet

WordPress.com ile WordPress.org arasındaki farkları düşünmenin en iyi yolu, bir ev kiralamak ile bir ev sahibi olmak arasındaki benzerliktir.

WordPress.com bir ev kiralamaya benzer. Yapabilecekleriniz ve yapamayacaklarınız üzerinde sınırlı gücünüz ve kontrolünüz vardır.

WordPress.org bir ev sahibi olmak gibidir. Tüm kontrolün sizde olduğu, kimsenin sizi kapı dışarı edemeyeceği ve istediğiniz her şeyi yapabileceğiniz bir yer.

Aşağıda, kendi kendine barındırılan WordPress.org ile WordPress.com karşılaştırmamızda yukarıda tartıştığımız her şeyin özeti bulunmaktadır:

WP.org (Platform)WP.com (Free)WP.com (Premium)WP.com (Business)
Cost$46 - $100 / yearFree$96 / year$300/ year
Custom DomainYesNoYesYes
Hosting StorageUnlimited3 GB13 GB200 GB
Monetization FreedomYesNoYes (with rev/share)Yes (with rev / share)
Branding FreedomYesNoNoYes
All SEO FeaturesYesNoNoYes
Powerful AnalyticsYesNoNoYes
Full Theme SupportYesNoLimitedYes
Full Plugin SupportYesNoNoYes
Ecommerce StoreYesNoNoNo
Membership SiteYesNoNoNo
MaintenanceYesNoNoNo
Full ControlYesNoNoNo

Son Düşünceler

Benzer alan adlarının yarattığı kafa karışıklığı: WordPress.com vs WordPress.org yeni başlayanlar için oldukça talihsiz bir durumdur. Bu kararların arkasında çok fazla tarih var ve WordPress .com ve WordPress.org’un nasıl ilişkili olduğu makalemizde bu konuda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bu makalenin WordPress.org ve WordPress.com arasındaki temel farkları anlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Web siteniz için en iyisini diliyor ve doğru platformu seçtiğinizi umuyoruz: WordPress.org.

Eğer öyleyse, bu faydalı kılavuzları takip etmek isteyebilirsiniz:

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

Açıklama: İçeriğimiz okuyucu desteklidir. Bu, bazı bağlantılarımıza tıklarsanız komisyon kazanabileceğimiz anlamına gelir. WPBeginner'ın nasıl finanse edildiğini, neden önemli olduğunu ve nasıl destek olabileceğinizi görün. İşte editoryal sürecimiz.

Avatar

Editorial Staff at WPBeginner is a team of WordPress experts led by Syed Balkhi with over 16 years of experience in WordPress, Web Hosting, eCommerce, SEO, and Marketing. Started in 2009, WPBeginner is now the largest free WordPress resource site in the industry and is often referred to as the Wikipedia for WordPress.

Ultimate WordPress Araç Kiti

Araç setimize ÜCRETSİZ erişim sağlayın - her profesyonelin sahip olması gereken WordPress ile ilgili ürün ve kaynaklardan oluşan bir koleksiyon!

Reader Interactions

506 yorumBir Cevap Bırakın

  1. Syed Balkhi says

    Hey WPBeginner readers,
    Did you know you can win exciting prizes by commenting on WPBeginner?
    Every month, our top blog commenters will win HUGE rewards, including premium WordPress plugin licenses and cash prizes.
    You can get more details about the contest from here.
    Start sharing your thoughts below to stand a chance to win!

  2. Dayo Olobayo says

    I own a wordpress blog but I didn’t even know the variant of WordPress I use until now. This is a great infographic that summarizes the key differences both platforms. Thanks a bunch!

  3. Briana says

    It should be noted that WordPress.com now auto opts users in to have their content sold to AI companies to train their models. You can opt out, but only if you know that you need to do so. Something for anyone to consider who is thinking about signing up.

  4. THANKGOD JONATHAN says

    I didn’t know all this fhings before. Thanks to WPBeginner.
    I thought it’s all the same thing but now I have the better understanding.
    Thank you for this article. It really helps.

  5. Moinuddin Waheed says

    This is one of the most found confusion in the beginner’s mind. they confuse WordPress.org with WordPress.com very often.
    this article has clearly demonstrated the difference between the two in a clear and concise manner.
    thank you wpbeginner for making the effort to clear the doubts regarding the two very confusing yet related topic.

  6. Lara Carter says

    This article is amazing and I love reading the comments on people experience and views on these articles, it helps give me a so much better idea the topic.

  7. Alina says

    Great website! I look forward to exploring your articles.
    Question, please. If I use WP.org does it mean that my website will be .org or the two are unrelated?
    Which one is better to have anyway? com, org, or ca (since I am in Canada)?
    I want to create a website to sell microgreens locally.

  8. Kindeng Simamora says

    Thanks for the useful information.
    I already have a domain and hosting and use a free WP template.
    I am planning to move to wordpress.org and take Bluehost webhosting.
    Can I keep my domain? Or do I have to make another one that I will get for free from Bluehost?

    • WPBeginner Support says

      If you have your own domain and not a site.wordpress.com address you can take that to a new hosting provider like BlueHost :)

      Yönetici

  9. Christopher Pereira says

    Your article is straightforward, honest, unbiased, and most important, absolutely informational. In fact, thank goodness for my positive procrastination, because sometimes, I stall a lot, if only to uncover a little more info that may save time and grief in the future, just like your article did, by clarifying the difference between WP.org and WP. com

    I HAVE bookmarked you. You ARE an invaluable resource.

    Thanks, guys…

  10. Princewill Ejikeme says

    Very nice clarification. When starting my blog, i actually registered with the free wordpress.com but when i saw the limitations, i decided to upgrade to personal plan. Am now a proud owner of my own domain.

  11. Pedro Araújo says

    Helpful article, but what about page rank, is there any difference between wordpress.com and wordpress.org regarding potential site traffic?

  12. Joachim says

    Wow. This article was really helpful. I’m just getting to know the difference between the two domains. And it appears I’ve been stuck on the WordPress.com for a long time. I’m making the switch ASAP. Thank you for this.

  13. LEONARD ADOLPHUS says

    I’m about starting out on blogging, please do I have to input .org extension manually when searching for my domain availability. Secondly, does that mean buying a hosting from bluehost automatically makes my site a .org site?
    Thanks.

  14. Sheryl Buckner says

    So glad I made the right choice to go with .org. Love Word Press. There is a lot of good content which will help me grow my platform without spending days on end trying to learn basic tips and tricks.

  15. Sufian Mehmood Soomro says

    Informative and detailed blog post about the difference between WordPress.org and WordPress.com I really like it and I am noted important point on my book for my information. Thanks

  16. Purnendu Mukherjee says

    Finally the conclusion is,
    WordPress.org is my own home with own responsibility.
    WordPress.com is rented home.

    • WPBeginner Support says

      That would be handled through WordPress.com and their plans. You would want to check with WordPress.com for their current method for setting a domain.

      Yönetici

    • WPBeginner Support says

      Your site will remain unless you decide to remove it or you can use WordPress.com’s redirect to force it to redirect to your new site and you have the option to transfer your followers using the Jetpack plugin.

      Yönetici

  17. Adeniye Kehinde says

    Nice post am looking forward to creating a website on WordPress, one question can i creat a website for posting files, also having a store on either WordPress.com or WordPress.org

  18. Claudia says

    Thank you for your detailed description about wordpress.org and wordpress.com.
    I am very curious, is it possible that I buy a domain and web-hosting with another provider and then use it on wordpress.org?

  19. Smrithi P says

    Thanks a lot for this! It’s very enlightening.
    I made my first blog recently under wordpress.com…will probably change it to .org after some time.
    Will definitely be keeping this article for future reference.

    • WPBeginner Support says

      Glad to hear and we hope our transfer guide is something you find helpful when you are ready to transfer :)

      Yönetici

  20. Nathalie says

    First of all I wish to tell you that I have been reading your blog and advice for quite a while and I wish to thank you for all of it.
    I finally took the plunge last week and bought my domain name and 3 year hosting on bluehost via your link. Thay were very kind to install wordpress directly but now i find out that they installed wordpress.com and not wordpress.org.
    Strange given that you recommend them for the .org
    How can I switch and get the .org?

    • WPBeginner Support says

      If you purchased hosting and the site was installed on your BlueHost hosting you have a WordPress.org site even if your domain ends in .com. You would only have a WordPress.com site if you are hosted on WordPress.com. :)

      Yönetici

  21. Anjali Dabral says

    That was a really comprehensive information on WordPress. Everything that a beginner would need!

    Thank you!

  22. Franci Hoffman says

    I have 2 WordPress blogs – one is a .com and the other .blog. Can I keep my domains if I move both to .org?

    • WPBeginner Support says

      You can keep your domains ending in .com and .blog, the end of your URL does not determine if you are on WordPress.com or WordPress.org, who is hosting your site determines that. :)

      Yönetici

  23. David says

    Overall A great primer! So, thanks! For someone who does not want to keep up with the technical side of WordPress what options does one in my position have; switch to Weebly/Wix..stay with a system I’m kinda’ unqualified to use, or…..I’ve poked around inside my website and it realistically seems as if it’d months to master the technical learning curve, time I don’t have…any insights greatly appreciated

  24. john says

    I am still not sure as to where to start a blog. I don’t intend on making a lot of money, however, if it can help others, offer a light at the end of the tunnel and even make a small profit that would be nice.

    What would you recommend as a platform to begin with?

    • WPBeginner Support says

      It would depend on how you plan to monetize your site for which would be better for you. If you plan on placing multiple ads on your site then WordPress.org would be best for your goals.

      Yönetici

  25. Carol Mestemacher says

    I bought my domain name and emails at Google G Suite 3 days ago. I want to get my website (for a not for profit company) started asap. Can I start my website at wordpress.org today? And all this works together?

  26. Keith Keenan says

    I have a wordpress site which I am locked out of because someone tried several times to log in with the wrong password.

  27. John Rahrer says

    I have both a Bluehost & WordPress site. How can I find out whether or not I have WordPress.org & Bluehost.org ?

    • WPBeginner Support says

      As you have created a site using BlueHost’s hosting, you are using a WordPress.org site.

      Yönetici

  28. Poorwa Vishwakarma says

    I have a question here.
    What will happen to my followers and likes on WordPress.com when I’ll transfer my blog to WordPress.org?
    Please help me.

    • WPBeginner Support says

      You can transfer your followers but your likes you would need to check with WordPress.com for what is currently allowed

      Yönetici

  29. Victor says

    Thank you so much for this post. To be honest, it’s really got me informed on the above mentioned topic. Thanks alot.

  30. Nina says

    I am new to blogging on WordPress and I made the mistake of not doing enough research before starting and I signed up to wordpress.com. I haven’t even started posting content and i’m desperately trying to set up on .org.

    I have my domain and hosting, but the WP admin is directing me to wordpress.com and don’t know how to change it. Has anyone else experienced this and knows how to fix it?

  31. Dixon says

    Nice write up,
    So its clear .org is good for a beginner at zero cost.
    But few query:

    Can i build a site before i buy a domain name.

    Thank you in advance

  32. Acolade says

    Is it wise to build your site on free hosts like blogger or wp.com (free) and gain large followers before migrating to paid?

Bir Cevap Bırakın

Yorum bırakmayı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen tüm yorumların yorum poli̇ti̇kasi uyarınca denetlendiğini ve e-posta adresinizin yayımlanmayacağını unutmayın. Ad alanında anahtar kelime KULLANMAYIN. Kişisel ve anlamlı bir sohbet edelim.